In 2015 heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs. Gestart in het voorgezet onderwijs en sinds augustus 2022 docent bij hogeschool Windesheim in Zwolle voor de opleidingen Technische Bedrijfskunde en Logistics Engineering.

In 2020 heb ik mijn tweedegraadsbevoegdheid economie afgerond en heb ik de module ‘Aarde, mens en milieu’ bij de Open Universiteit gevolgd. Een kennisbasis voor mijn verdieping in circulaire economie. In september 2022 ben ik gestart met de Master Leren en Innoveren (MEd). Met als doel onderwijs leuker en betekenisvoller te maken, waar circulaire economie een vast onderdeel in de lessen zal zijn.

Als leraar ben je gezel en meester tegelijk.


Het initiĆ«ren en vernieuwen van ‘dingen’ daar ben ik graag mee bezig. Dat is wat ik het leukst vind om te doen. Of het nu gaat om een les, lessenserie, een module of een project. Het komt telkens terug in mijn werkzaamheden en vanuit eigen initiatief.

Voorbeelden hiervan zijn de projecten ‘Smart City‘ en het organiseren van een kerstmarkt door leerlingen. Daarnaast zorg ik voor het ontwikkelen van additioneel lesmateriaal en leeromgevingen voor met name het vak economie, zoals www.lerenvooreconomie.nl.

Andere voorbeelden zijn: het opzetten van een ‘Experience LAB‘, het ontwikkelen van een (online) module voor profieldeel 4 D&P en lessenserie voor de keuzemodule ‘Werken in de handel’.


Oh ja, … en ook vrijwilliger bij CoderDojo Deventer.

     Een leuke en leerzame manier om jongeren in contact te brengen met programmeren.

Lessen in een Micro:bit, Arduino of drone programmeren.

CoderDojo in Deventer.
Deze Dojo wordt maandelijks op zaterdagmiddag georganiseerd in de bibliotheek aan de Stromarkt 18 op 2e verdieping. Je vindt ons op het innovatieplein/makerplaats.